MENÜ

Jó fej cserepek

Jó fej cserepek

Virágfüzér papírból

Virágfüzér papírból

2016-04-26 Views: 9483 KREATÍV, L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Harangvirág krepp-papírból

pink virágok

Cserépben, vagy anélkül is átadhatod ezt a szépséges krepp-papír harangvirágot. Amire szükséged lesz az elkészítéséhez: virágszínű és zöld krepp-papír; egy hosszú és négy rövid drót a száraknak; olló; ragasztó. Ha virágcserépbe szeretnéd tenni, akkor szivacskockát és kavicsokat, vagy nagyobb gyöngyöket is be kell szerezned.

DIY ötletek

papír virág

A mintaképen látható harangvirágok 15 cm x 30 cm-es krepp-papír darabokból készültek. Ezeket a téglalapokat 2,5 cm-enként úgy hajtogasd össze, mintha legyezőt készítenél. Ötször hajtva a fenti képen látható, 2,5 cm x 30 cm-es csíkot kapod majd. Ezután ollóval alakítsd ki a szirmokat olyan formára vágva ezt a csíkot, ahogy a következő képen látod.

papírvirág

ötletek

kreatív

A fenti kép szerint hajtsd össze az első virágot, de ne simítsd le a hajtásnál, mert akkor nem tudod kialakítani a harangvirágokat! Ragaszd egymáshoz az egymáshoz hajtott széleket.

ötlet

Ezután, illeszd bele a hosszú drótot.  Ha te is ilyen nagy virágot szeretnél készíteni, akkor körülbelül 10 cm drót legyen az első virág tölcsérében. A virág alsó részét szorítsd rá a drótra, majd jöhet a ragasztózás.

diy

krepp-paír

Miután megszáradt a ragasztó, nyúlj bele a virágtölcsérbe, és az öklöddel alakítsd ki a harangformát, a szirmokat pedig hajtogasd ki.

próbáld ki te is

így készíts papírvirágot

így készül a papírvirág

A zöld krepp-papírból vágott szalag (a mintaképen 2 cm x 18 cm) egyik végét ragaszd a virághoz, és kezd el körbetekerni vele a drótot. Mindezek előtt a rövidebb drótokat is tekerd be. Ha a hosszú szárhoz fogva mindkettőt egyszerre tekered be a kreppszalaggal, elkészítheted az alsóbb virágokat is.

krepp-paír virág

Biztos siker egy ilyen meglepetés, már csak azért is, mert Te készítetted! Örömteli alkotást kívánok!

virágok papírból

Forrás: thehousethatlarsbuilt.com.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Hozzászólások lezárva.