MENÜ

Díjak

Legjobb Gyermekbarát Tartalom

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díj európai uniós versenyében a nemzetközi szakmai zsűri döntése értelmében a ludbriko.hu második helyen végzett a felnőtt, nem szakmabeliek kategóriájában (nem hivatásszerűen állít elő gyermekeknek szóló internetes tartalmat).
Az elismeréseket az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke, Neelie Kroes adta át a weboldalak készítőinek a biztonságosabb internet napján (Safer Internet Day – SID) az Európai Bizottság központi épületében Brüsszelben.

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenyre négy kategóriában (2 gyermek és 2 felnőtt), 26 országból összesen 1097 nevezés érkezett. Magyarországról 19 weboldalt neveztek.

Magyar Kiváló Online Gyermektartalom

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciuma 2013-ban második alkalommal hirdette meg a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjért folyó versenyt.

A zsűri tagjai:

Dr. Vass Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács tag, a zsűri elnöke
Cseh Gabriella, a Facebook kelet-közép-európai szabályozási vezetője
Dr. Krasznay Csaba, a HP IT biztonságtechnikai szakértője
Pelles Péter, UX specialista
Ságvári Bence szociológus, az internet, média és telekommunikáció területén kutatással és tanácsadással foglalkozó ITHAKA Kft. ügyvezetője
Teasdale Harold, a Symantec Magyarország területi igazgatója

A zsűri döntése alapján a ludbriko.hu első helyezést ért el a nem szakmabeli indulók között, és így a hivatásszerűen gyermektartalmat előállítók kategóriájának győztesével együtt képviselhette Magyarországot a verseny uniós fordulójában.

A megmérettetés célja arra ösztönözni az érdeklődőket, hogy készítsenek a gyerekek számára olyan netes tartalmakat, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek és az alkotásnak adnak teret.

forrás: MTI és saferinternet.hu

Mit szólsz hozzá?