MENÜ

Nyári táborok

nyári táborok - ajánló 2014

Építészeti, helytörténeti és múzeumi nyári alkotótáborok.

ALKOTÓTÁBOR A BÁLNÁBAN ÉS A KISCELLI MÚZEUMBAN

2014. június 16?20. és 2014. június 23?27.

Ha szereted a mesélő tárgyakat, örömmel alkotsz és szívesen veszel részt városi felfedező túrákon, akkor szeretettel várunk a Kiscelli Múzeum nyári táborába! A múzeumban a kiállított tárgyakhoz kapcsolódóan sokat fogunk játszani, agyagozni, szénnel, színes krétákkal és festékekkel alkotni és a szabadban is sok időt töltünk majd, amiből a fagyizás sem fog kimaradni. Felfedezzük Budapest régi arcát, majd buszos kirándulásokon közösen megismerjük jelenét.

kiscellimuzeum.hu/nyari_tabor

Nyari muzeumi alkototabor 2014

MŰVÉSZ LESZEK!

2014. június 16?20. és 2014. július 7?11.

Gyere el hozzánk, nézd meg a magyar művészet remekműveit! Nálunk elsajátíthatod a pasztell-, az akril- és az olajfestés technikáját, sőt kipróbálhatod magad a szobrászatban is. A foglalkozásokat képzőművészek és művészettörténészek vezetik, így az anyaghasználaton túl a műalkotások és a múzeum világát is megismerheted.” Tartja: Rébay Fatima és Sepsey Zsófia

Magyar Nemzeti Galéria
oktatas.mng.hu

KÜLÖNLEGES ÉLŐHELYEK TÁBORA

2014. június 23-27.
hétfőtől péntekig 9:00-16:30-ig

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét: ezúttal állatok és emberek legkülönfélébb élőhelyeit ismerhetjük meg a környezetünkben és távolabb! Építkezünk a terepasztaltól a landartig (földművelés, táj-tékozlás). Sok titokra fény derül.
Amit még ígérnek a szervezők:  kirándulás közelre és távolabb, kincsek, koszok gyűjtögetése, szendvicstervezés, film és számháború.
A tábort Kliment Jankó és Rácz Dóra tartja.

JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorház, Budapest 1027 Jurányi utca 1-3.
paranyimuhely.blogspot.hu

kulonleges elohelyek tabora 2014.

FEDEZZÜK FEL A VÁROST, AHOL ÉLÜNK!

2014. június 23-27.

Kézbe vehető műtárgyak, fényképek, személyes történetek segítségével ismerheted meg Budapest múltját és jelenét. A képzeletbeli főváros makettje is elkészül majd a tábor ideje alatt, és sétahajózhatsz is a táborban.

Budapesti Történeti Múzeum
btm.hu

btm nyaritabor 2014

VISUAL TALES ? THE STORY IN ART

Angol nyelvű tábor
Időpont: 2014. június 23?27.

hogyan lehet elmesélni történeteket csupán képek segítségével.  Hogy a fantáziánk mellett a nyelvtudásunkat is felelevenítsük, angol nyelvű játékok során vesszük végig a történetfűzés kellékeit, majd saját történetünket is megírjuk, amelyet a tábor végén elő is adunk.” Látogatás a Mesemúzeumban és a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteményében. Tartja: Rébay Fatima
Magyar Nemzeti Galéria
oktatas.mng.hu

MINDENKOR PÉCS!

2014. június 30. – július 4.

Kalandozás Pécs történelmi korszakaiban…. Sok érdekes helyszínt ismerhetnek meg a táborozók, melyet közös játékok, önálló feladatvégzés és garantált jókedv kísér majd.” A nyári tábor alatt a gyerekek Pécs épített örökségeinek megtekintése, rejtett értékeinek felkutatása nyomán ismerhetik meg a város történetét meghatározó korszakokat. A Pécs történelmi korszakaiban tett nyári felfedező tábor helyszíne a Cella Septichora Látogatóközpont.

További részletek: pecsorokseg.hu

nyári tábor

BUDAPESTI KALANDOZÁSOK

2014. június 30. – július 4.

Ízelítő a programból: városmodell készítés a Bazilika kupolájából látottak alapján. Napraforgó utcai minta lakótelepen tett kalandozás után elkészül majd a tábor saját mintalakótelepének makettje. Ritmus és zene az építészetben. Makettezhetsz majd sportközpontot is. Pantomim és fény-árny képek alkotása is része lesz az egyhetes tábornak. Táborvezetők: Beleznay Éva és Székely Magdolna

Tranzit Art Café (Kosztolányi D. tér melletti volt VOLÁN buszpályaudvar)
A részletes program a budapestikalandozasok.blogspot.hu-n olvasható.

budapesti kalandozások nyári tábor 2014

ÉPÍTŐTÁBOR

2014. július 7-11. és július 14-18.

Városi zugokban, parkokban, hegyeken-völgyeken csavaroghatsz az újbudai nyári táborban. Térképes kincsvadászaton, odú, fészek és tutaj építésben vehetsz részt. Megismerheted közelebbről az ODOO-t, a GOMBÁT és tervezőiket.

epitotabor nyaritabor 2014

PLAKÁTOZÓ VAKÁCIÓ

2014. július 7-11. és július 14-18.

A múzeumban a nyár folyamán nyitvatartó Merészebb, mint a festészet című kiállításhoz kapcsolódó tábor a plakát, s a reklámok színes, izgalmas, de nem mindig a valóságot ábrázoló világának rejtelmeibe avatja be a résztvevőket.
Foglalkozásvezetők: Pálinkás Mariann dekoratőr és reklámgrafikus, Takács Gabriella kézműves-oktató, Kárpáthegyi István festőművész.

Iparművészeti Múzeum, Budapest
imm.hu

?SUR RÉEL? ? LE MONDE DES SURRÉALISTES

Francia nyelvű tábor
Időpont: 2014. július 21?25.

A francia nyelvű táborban felfedezzük a francia szürrealizmust, elmerülünk a szürrealista képzőművészet és költészet világában. Kipróbáljuk az automatikus írást, a montázs és a kollázs technikáját, és megpróbáljuk a világot egy teljesen más nézőpontból, szürreálisan látni.” Tartja: Sepsey Zsófia

Magyar Nemzeti Galéria
oktatas.mng.hu

A SZÜRREALIZMUS VILÁGA

Időpont: 2014. július 28.?augusztus 1.

A táborban az álmok és a fantázia világába utazunk a dadaista és szürrealista művészekkel, akik meghökkentő műalkotásokat hoztak létre.” Tartja: Rébay Fatima

Magyar Nemzeti Galéria
oktatas.mng.hu

Ha Budapest messze van, de szívesen elmennél hasonló táborokba, akkor a mokk.skanzen.hu oldalon keresgélj. Ott a Múzeumia’la carte fül alatt, a napocskás képre kattintva az ország egész területéről találsz múzeumi nyári táborokat.

Mit szólsz hozzá?