MENÜ

a Kéményseprő-ház (gé)

A Kéményseprő-ház

Harbin 2012.01.05.-től (amusingplanet.com)

Jég és Hó Fesztivál

2012-01-04 Views: 3017 ÉPÍTÉSZET, JÁTÉK, L

Te jó madár lennél? – játél

Öt város légifotóját láthatod majd. Jelöld be, szerinted melyik város van a képeken! A madarakat a Nap, a csillagok, a mágnesesség és persze a táj magasból jól kivehető jellegzetességei segítik a tájékozódásban. Hogy igazságos legyen, Te is kapsz egy kis segítséget. Nézd át az öt város, egy-egy híres hídját, aztán irány a nagyvilág! Játssz, hogy kiderüljön, Te jó madár lennél-e?

1. Margít híd

Budapesten a Margit körutat köti össze a Szent István körúttal, a Margit-sziget érintésével. A főváros második állandó hídja volt. 1872 és 1876 között épült.

2. Tower híd

A Temze felett ível át, London északi és déli felét köti össze. Mivel London számára fontos volt a tengeri kapcsolat, ezért a híd felnyitható középső részével lehetővé tették a nagyobb, tengeri hajók közlekedését is.

3. Pont Neuf

Párizsban a Szajna folyó legöregebb hídja. A Pont Neuf – nek (magyarul Új Hídnak) két különálló része van, az egyik a Cité-szigetet köti össze a bal parttal, míg a másik a szigetet a jobb parttal.

4. Károly-híd

Prága egyik jelképe a Moldva fölött átívelő híd, ami az Óváros részt és a Kisváros részt, vagy más néven Kisoldalt köti össze. Különlegessége, hogy a híd 30 szobrában (is) gyönyörködhet, aki átsétál rajta.

5. Rialtó híd

Velence fő közlekedési útvonala a Canal Grande csatorna. Legrégibb hídja a Ponte di Rialto, 1588?1592 között épült 12 000 cölöpre.

Tehát, ha felkészültél, indulhat a játék!

(A játék végén idáig kell majd legörgetned az eredményért.)


Melyik  városról készült ez a légifotó?


Melyik város látható itt madártávlatból?


Melyik város ez?


Melyik várost látják ilyennek a madarak?


Melyik város látható a képen?Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?