MENÜ

erkélyek (archicentral.com)

Erkélyek

modern madáretető (thegreenhead.com)

Modern madáretető

2012-01-31 Views: 1996 ÉPÍTÉSZET, M

Dorka és barátai Budapesten

? … A Smaragdvárosba vezető út sárga téglával van kikövezve – magyarázta a Boszorkány. – Nem tévesztheted el. ? Nemsokára már fürgén lépkedett a Smaragdváros felé, ezüstcipellője vidáman kopogott az út kemény, sárga kövezetén. A nap ragyogóan tűzött, a madarak édesen csicseregtek ??

Nem tudom, észrevettétek-e már, de Ózhoz a Nagy Varázslóhoz vezető út Budapesten is áthalad. Ti is találkozhattok Dorkával és Totó kutyusával, no meg persze a Madárijesztővel, a Gyáva Oroszlánnal és a Bádogemberrel. Velem is így esett egy szép nyári napon a hangulatos Szabolcska Mihály utcában, a XI. kerületben.

Igen nehéz dolga van a kis csapatnak ma Budapesten, mert nagyon hiányos a sárga út itteni szakasza. Persze nem volt ez mindig így. Kicsit több, mint 130 éve kezdték el lecserélni az utcákban a fa kockákat időtállóbb sárga téglára. Sokáig szinte az egész várost bejárhatták volna Dorkáék a sárga utat követve. Esőben azonban nagyon csúszós az ilyen út, ezért a gyors járművek megjelenésével szép lassan eltűntek a városból. Figyeljétek az utcákat, keressétek a sárga téglát, hogy ti is segíteni tudjatok Dorkáéknak eljutni Smaragdvárosba.

Az idézet Lyman Frank Baum Óz, a nagy varázsló című könyvéből innen: mek.niif.hu

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Mit szólsz hozzá?