MENÜ

A legszebb digitális játék

A legszebb digitális játék

Két napos zsúr - progragramajánló

Két napos zsúr – progragramajánló

2014-04-19 Views: 1957 ÉPÍTÉSZET, L, M

Húsvéti divatbemutató

“Mindig nagyon mozgalmas az élet a szép Budapest utczáin, de mégis tán legélénkebb így húsvét tájban. Nagy tömegekben tódul a nép mindenfelől a templomokba, vagy onnan haza, mindenki igyekszik a kezdődő tavasz verőfényes napját élvezni; sokan pedig a rajtuk pompázó legújabb divatú ruhát, kalapot óhajtják bemutatni a világnak.

Már az ünnepet megelőző napokon feltűnően népesek lesznek az utczák. A boltok kirakatai egészen levetkőzik rendes képüket, nevezetesen a csemege- és játékszerkereskedések, melyek naptár nélkül is biztosan jelzik, hogy ime, itt a húsvét! A kirakatok nagy üvegtáblái mögül mindenünnen rengeteg mennyiségű, mindenféle színű és nagyságú tojások, tojásalakú dobo­zok csillognak ki, papírból készült, de mozgó oroszlánok, tevék, gólyák s más effélék társasá­gában, sok édes vágyódást, nagy gyönyörűséget keltve a fővárosi gyermekek szivében.”

Az idézet és a kép a Vasárnapi Újság 1902. április 6-i számában jelent meg. Az animált gifet a “Husvét a főváros utczáin” címmel megjelent cikkhez tartozó illusztrációból készítettem, ami egy utcai képet ábrázol húsvét hetében a fővárosban.

forrás: epa.oszk.hu

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Mit szólsz hozzá?