MENÜ

epiteszet_gyerekeknek

Életre kelt! De vajon mi? – képes kvíz

allati_dizajn

Állati dizájn – képes kvíz

2016-12-23 Views: 839036 ÉPÍTÉSZET, JÁTÉK, L

Millenniumi kvíz

kviz

A honfoglalás ezredik évfordulójának megünneplésére hosszú éveken át készült az ország. Az 1896-os millenniumi ünnepségekre új iskolák épültek országszerte. Erre az alkalomra készült el számos, Budapest mai arcát is meghatározó középület, közlekedési fejlesztés. A nagy építkezések mellett emlékművek is születtek az évforduló alkalmából, és a Városligetben, 1896-ban megrendezték az Ezredéves Országos Kiállítást. Az eseménysorozatból természetesen nem maradhattak ki az ünnepi ceremóniák, katonai parádék sem.

online_jatekok

A millenniumi kvíz főszereplői olyan épületek, építmények, melyeket a honfoglalás ezredik évfordulójának köszönhetünk. Jó játékot!

Oszd meg a kvízt az eredményed megtekintéséhez!


Mondd el nekünk ki vagy az eredményed megtekintéséhez!

Millenniumi kvíz Eredményed: %%total%% pontból %%score%%

Forrásaim: archivnet.hu, books.google.hu (Zsámboki Gábor: Acélszerkezetű közúti hidak építése hazánkban 1945-1969 között), blog.goo.ne.jp, btm.hu, epulettar.hu, hu.wikipedia.org, lechnerkozpont.hu, lexikon.katolikus.hu, mek.oszk.hu, nemzetikonyvtar.blog.hu, origo.hu,urbanrail.net, panoramio.com, pestiferences.ofm.hu, weandthecolor.com. Siklóssy László: Hogyan épült Budapest? (1870-1930). Budapest, 1931. Az Állami Könyvterjesztő Vállalat reprint sorozatában megjelent 1985-ben.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások lezárva.