MENÜ

gyűrött fal (designboom.com)

Összegyűrt fal

tányérfal (design-milk.com)

Törékeny fal

2012-03-30 Views: 1925 AJÁNLÓ, ÉPÍTÉSZET, L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Berendezős, alkotós programajánlók

Úgy tűnik, még holnap is marad a kissé barátságtalan idő, úgyhogy a kintre tervezett programokat kénytelenek leszünk ismét bentire cserélni. Ez nem annyira jó hír, az viszont igen, hogy három nagyszerűnek ígérkező programot is találtam nektek.

Gyere és rendezd be!

A Firkaműhely az Iparművészeti Múzeumba hív benneteket szombaton. 11 órától bútorokat tervezhettek és készíthettek, majd berendezhetitek velük a négyszobás kis házatokat, miután gondosan kitapétáztátok a szobákat. A fiúk számára biztos csábítóbb, hogy autókat is lehet majd készíteni és természetesen garázst is.

A remek berendezős program a Múzeum kiállításához kapcsolódva az 1930-as évekbe repít vissza benneteket. Íme egy kis ízelítő azokból az évekből.

A kép három dimenziója

A Ludwig múzeum is családi délelőttre hív benneteket szombaton. (Amíg ti alkottok, szüleiteket körbevezetik a kiállításon.)

?Gondolkodtál már azon, mi minden lehet kép? Kép lehet egy festmény, egy fénykép vagy egy rajz, amit Anyu szülinapjára készítettél. Lehetnek rajta virágok, emberek vagy egyszerűen csak vonalak. Van, hogy azonnal tudod, mit ábrázol, míg máskor sokat kell gondolkodnod, hogy megértsd. Biztosan rengeteg képet láttál már, de ilyeneket talán még sohasem! Milyen képek is ezek, amelyeket Megyik János készít? Érdekesek, furcsák, talányosak. Ha mindezt jól átbeszéltük, mi is hasonló műveket készítünk majd!?

Randevú a sugárúton

A Kogart Ház szombaton egész nap vár benneteket. Megismerkedhettek a szitanyomással és ki is próbálhatjátok azt. A  nap során a ?Röpke lepke száll virágra? elnevezésű kreatív műhelyben folyamatosan alkothattok és játszhattok. Megismerkedhettek egy festmény, és alkotójának titkaival is. Videókkal és beszélgetésekkel fedezhetitek fel, hogyan is kell egy festményt nézni. A különleges családi nap Kocsis Imre festőművész Sugárút című kiállításához kapcsolódik.

Itt olvashattok még a programokról: firkamuhely.hu, imm.hu, kogart.hu, ludwigmuseum.hu

 

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Mit szólsz hozzá?