MENÜ

Mókás-betűirodák

Mókás betűirodák

pályázzatok

Pályázzatok!

2015-02-19 Views: 2609 ÉPÍTÉSZET, KREATÍV, M

Ezt is elbírja? Kísérletezz!

kísérlet

Vajon mit bír el a kis papírháromszögekből épült torony? Meglepő kísérleteket végezhetsz el papírcsíkokból hajtogatott háromszögekkel.

próbáld ki

Fehér színű vékonyabb kartonpapírt is használhatsz, de lehet színpompás építményed is. A kartonpapíron kívül celluxra, ollóra, vonalzóra és egy ceruzára lesz szükséged.

így készül

A vonalzó és a ceruza segítségével rajzold meg a kivágandó csíkokat. A fenti képen háromszor egy egységnyi a papírcsíkok mérete, ám nem centiméterben, hanem inchben (angolszász mértékegység, magyarul: hüvelyk). A te csíkjaid legyenek 3 x 9 cm-esek.

így készül - próbáld ki te is

A csíkokat három részre kell osztani, és a képen látható módon egy kis celluxszal elkészülhetnek az építőelemek.

próbáld ki te is

Ne hajtogass minden csíkból háromszöget, maradjon néhány az építkezéshez is! A torony szintjeit ugyanis a kis csíkok választják majd el egymástól.

kísérletezz

kreatív kísérlet

Az építkezés után jöhet végre a legjobb rész, kipróbálhatod, mekkora terhet bír el az építményed! Látszik, hogy két csokis keksz meg sem kottyan neki, de mi történik, ha egy jóval súlyosabb fémvonalzó kerül a tetejére?

ezt is elbírja

Bizony, még azt is elbírja. Nem csak különböző tárgyakkal kísérletezhetsz, hanem a tornyod formájával, magasságával is. Azt is megnézheted, hogy mi történik, ha kartonpapír helyett hajtogatáshoz használt színes lapokból építkezel.

mekkora a teherbírása

Ezt a szórakoztató és tanulságos időtöltést a babbledabbledo.com-on fedeztem fel.

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , ,

Hozzászólások lezárva.