MENÜ

pályázzatok

Pályázzatok!

Az Ezüst Sárkány iskolája

Az ezüst sárkány iskolája

2015-02-25 Views: 6535 ÉPÍTÉSZET, L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Iskola osztálytermek nélkül?

közösségi terek az iskolában - Stockholm Svédország

Képzelj el egy olyan iskolát, ahol nincsenek osztályok, és osztálytermek! Nem is olyan egyszerű, igaz? A képeken látható svédországi suli inkább egy érdekes játszóházra hasonlít, mint iskolára. Itt láthatod, milyen az, ha padsorok, osztálytermek és osztályok nélkül zajlik a tanulás.

iskolai közösségi terek

A diákok és tanáraik az iskola területén lévő kis szigetecskéknél gyűlnek össze, itt tanulnak. Persze, azért vannak kisebb-nagyobb, fallal körülzárt helyiségek. Ilyen például a Multimédia Labor, ahol filmekkel és zenével foglalkoznak, vagy a Táncterem.

különleges svéd iskola

Feltűnő lehet a képeket nézegetve, hogy szinte mindegyiken szerepel legalább egy laptop. Ez nem véletlen. Az iskola különlegességei közt van az is, hogy itt tankönyvek, táblák, kréták helyett a laptop a tanulás, és tanítás eszköze (igen, minden tanulónak jár egy saját gép).

általános iskola - Stockholm -Svédország

tornaterem helyett

kreatív iskola

osztálytermek nélküli iskola

ilyen is lehet az aula

játékos és kreatív aula - ötletek

A Svédország fővárosában, Stockholmban lévő iskolát már régóta szerettem volna megmutatni. Most az iskolai bútortervező pályázat okán végre megcsodálható a falak nélküli suli, ami szinte teljes egészében egy nagy közösségi tér.

közösségi tér az iskolában

A svéd Vittra szabad iskolarendszer keretében 27, a fentihez hasonló kialakítású, és szellemiségű iskola létesült Svédországban. A népszerű Vittra alternatív iskolái megtalálhatóak Norvégiában, Dániában, Észtországban és Lettországban is. A bemutatott stockholmi iskolát Rosan Bosch tervezte.

Forrás: fastcodesign.com

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , ,

Hozzászólások lezárva.