MENÜ

Különlegességek a gyerekszobákban

Különlegességek a gyerekszobákban

Egyperces - Békák a fürdővízben

Egyperces – Békák a fürdővízben

2014-07-23 Views: 3538 KREATÍV, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Könnyen elkészíthető, divatos faliképek

Kerettel, vagy keret nélkül is nagyon látványosak a háromszögekből készült szívek. Színes papírokból, vagy egy kép felhasználásával is elkészítheted a papír mozaikot. Nem csak saját szobád falán mutathat jól, de ajándéknak is kitűnő.

A kedved szerint összeválogatott színű, négyzet alakú papírokat vágd fel 4 egyforma méretű háromszögre (a fenti kép szerint). A négyzet alakú origami lapokkal a legegyszerűbb ez a mutatvány, de persze a téglalap alakú színes papírokkal sem ördöngösség. Összesen 40 db háromszögre (10 négyzetre) lesz szükség.

A színes háromszögekből állítsd össze a képen látottak szerint a szívedet, úgy hogy a mozaik elemei ne érintkezzenek egymással. Nem kell milliméterre pontosan beigazítanod a háromszögeket. A fenti kész képen is különböző távolságokra sikerült leragasztgatni a színes lapocskákat, és mégis nagyon jól mutatnak.

Ha egy színes, vagy fekete fehér kép hátuljára rajzolod fel vonalzó segítségével a mintát, majd a kivágott mozaik elemeket egymástól kis távolságban rakod ki és ragasztod le, akkor is nagyon mutatós lesz a végeredmény.

Ugye, milyen jól néz ki ez a kép is!

Színes papírokra, régi színes fotókra, vagy ha könnyebb beszerezni, akkor magazinból kivágott képekre lesz szükséged. A könyvlapok helyett fekete-fehér napilapokat is használhatsz az alkotáshoz. Szerintem praktikus, ha az alapnak használt lapból kettőt készítesz ki.

Egy erősebb papírból vágd ki a sablonként használható háromszöget, amit hajtogatással, vagy vonalzóval a fenti ábra szerint rajzolhatsz meg.

Ha több lapot fogsz össze és úgy vágod körbe a sablont, akkor gyorsabban gyűlnek majd a háromszögeid. A képen látható módon, az egyik alaplap sarkából elindulva tervezd meg és állítsd össze a képedet. Ennél a képnél illeszkedniük kell az elemeknek.

Miután összeállt a műved, a másik, beragasztózott lapra elkezdheted átpakolni a képeket. Végül igazítsd ki a képet úgy, hogy levágod az alaplapról lelógó elemeket, és az alaplap üresen maradt szélét.

Az elkészült művekről küldj képeket erre az emailcímre, hogy mások is megcsodálhassák munkáidat itt a weboldalon és a ludbriko Facebook oldalán!

Az otthoni szabadidő, vagy a tanórák, foglalkozások kreatív eltöltéséhez is remek ötletet adó képalkotás forrásai: kludorn.wordpress.com és abeautifulmess.com.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?