MENÜ

Vizimentők tornyai - memóriajáték

Vizimentők tornyai – memóriajáték

nyári álomszobák 2.

Nyári álomszobák 2.

2015-07-09 Views: 2835 KREATÍV, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Dobd fel a dobozaidat!

dobd fel a dobozaidat

A kincsek, kedves emlékek csak gyűlnek-gyűlnek, egyre nehezebb rendben tartani őket. Erre jók a tárolódobozok. Igaz, hogy lehet kapni színeseket, szépeket, de sokkal jobb érzés olyan tárgyakat használni, amiket saját magunk készítünk, vagy díszítünk.

kreatív ötlet

Ezeket a mintákat nem csak fadobozokra festheted, papírdobozokon is alkothatsz. Mindenképpen szükséged lesz a munkához kreatív boltokban kapható visszaszedhető ragasztószalagra. Ha már ott jársz, kérj tanácsot, melyik festéket vedd meg. Ez ugye attól függ, hogy milyen anyagból készült a dobozod.

festett tárolók - DIY

A mintaként szolgáló dobozok oldalán szereplő háromszög elkészítéséhez először mérd le a doboz szélességét, és jelöld be fent a középpontot. Ezután a ragasztószalag egyik végét illeszd a doboz egyik alsó sarkához, a másik vége pedig a bejelölt középponthoz illeszkedjen. A fenti kép segítségedre lesz, csak kövesd a kék ragasztószalagot! Ezen a képen az is jól látszik, hogy a doboztető rövidebb oldalán is kell készíteni egy háromszöget.

így készíts divatos tárolót a szobádba

Ehhez először itt is be kell jelölnöd a középpontot, majd rá kell tenned a dobozra a tetőt. Most a középponthoz illeszd először a ragasztószalagot,  a másik vége pedig oda kerüljön, ahol a doboz oldalán futó szalag véget ér. Hidd el, leírva bonyolultabbnak tűnik, a fotó alapján könnyebb elkészíteni.

háromszögek a szobádban

A doboztető mintáival ugyanez a helyzet, úgyhogy inkább a képeket figyeld meg!

gyerekszoba ötletek - DIY

csináld magad - DIY

A következő mintánál különböző szélességű ragasztószalagokat látsz, de nem fontos így elkészíteni. Egyforma szélességű szalagok is szép mintát adnak majd ki.

így készül a trendi tárolódoboz

Ezek után következhet a ragasztószalagok közti részek kifestése. Nem baj, ha picit kimész a vonalból, és ráfestesz a szalagokra. A legvégén, mikor leszeded a szalagokat, marad a szép minta, és elkészül a divatos dobozod, ami a szobád egyik remek dísze lehet.

(A mintaképeken fehér táblácskatartó került még a dobozok oldalára. Ha ilyet nem tudsz beszerezni, akkor elegendő, ha megjegyzed, milyen színű dobozba milyen kincset raktál.)

DIY - divatos dobozok

te is elkészítheted

A szép és látványos DIY ötlet forrása: tellloveandchocolate.com

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , ,

Hozzászólások lezárva.