MENÜ

Szörnyek a városban

Szörnyek a városban

Minivilág

Minivilág

2013-10-28 Views: 2372 M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Óriás kék kakas és társai

Mi jut eszetekbe a szobor szó hallatán? Lovon ülő hős, vagy egy hajdanán élt híres költő? Most mutatok nektek három egészen másfajta szobrot.

A tubusból kifröccsenő piros festék szobra nyerte a 2010-es tengerparti szoborfesztivál egyik különdíját az ausztrál nagyvárosban, Sydneyben. Azt a különdíjat, amit minden évben a gyerekek szavaznak meg a számukra legkedvesebb alkotásnak.

Van egy közel fél Budapest nagyságú park Angliában, kastéllyal, repülőtérrel és ami a legfontosabb, egy közel akkora versenypályával, mint a Hungaroring. Itt rendezik meg évről-évre az egyik legismertebb oldtimer fesztivált és a Sebesség Fesztiválját. Ez utóbbira egy angol művész minden évben különleges szobrokat készít.

A hatalmas alkotásokhoz igazi autókat használ, minden évben másik márkát. Idén három Porsche 911-ből készítette el az ég felé száguldó autók 35 m magas szobrát.

Az érdekes szobrok sorát ez a hatalmas kék kakas zárja. London egyik legismertebb terén, a Trafalgar téren látható ez a majdnem 5 m magas jószág. Ezen a helyen kétévenként váltják egymást az érdekes alkotások. A német művésznő szobra idén nyár óta figyeli a téren nézelődő turistákat.

Tomas Misura tengerpart szobrát, amit a Sculpture by the Sea elnevezésű eseményre készített, a mymodernmet.com-on láttam.

Gerry Judah Porsche alkotását a dezeen.com-on találtam és a híres angol bírtokról, Goodwoodról itt olvastam: totalcar.hu, alfaamore.hu.

A Negyedik pillér (Fourth Plinth) kezdeményezésről és Katharina Fritsc kék kakasáról itt olvastam: golondon.about.com.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?