MENÜ

Pom Pom segített (gé) copy

Köszönöm Pom Pom!

a ceruzatorony (gé)

A ceruzatorony

2011-11-19 Views: 3123 AJÁNLÓ, ÉPÍTÉSZET, L, M

Épületes játékajánló I.

Leesett az első hó kis hazánkban és ez biztos jele annak, hogy itt az ideje a karácsonyi kívánságlista összeállításának.

Ha a ?mit is lehetne még?? kérdésnél tartotok a listaírás során, íme néhány ötlet:

LEGO Architecture

Bizony, bizony a jó öreg, megunhatatlan Legóból is van épületes sorozat. Meg lehet építeni New York egyik jelképét, a 102 emeletes, 381 m magas Empire State Building-et 77 darabból.

Aztán a chicagói Willis Tower-t is, amit korábban Sears Tower-nek hívtak. Ezt a 110 emeletes felhőkarcolót, ami 442 m magas, antennával együtt pedig 527 m, 69 darabos Legókészletből lehet összerakni.

A világ legmagasabb épülete a Burdzs Kalifa is felépíthető 208 elemből. Az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban áll ez a 828 m magas felhőkarcoló, melynek korábbi neve Burdzs Dubaj volt.

A sorozatból Magyarországon kapható még a híres Vízesés-ház, ami csak egy nyaralónak épült egy eldugott pennsylvaniai erdőben, azonban igen hamar világhírnévre tett szert. Frank Lloyd Wright épülete, melyet az amerikai építészek minden idők legjobb amerikai épületének választottak, 811 darabos Legókészletből építhető fel.

Még egyikhez sem volt szerencsém (sajnos), de azt olvastam, hogy a készletekhez adott leírásban az összeszerelési útmutatón kívül az épületek történetéről szóló összefoglaló is megtalálható.

Metroville

Kiderül, milyen gondos tervezést igényel egy metróvonal megépítése. Hong Kong, London, Moszkva, New York, Párizs, Shanghai, Tokió és Toronto metróhálózatát kell rendbe tennie a Metroville játékosának.

Úgy kell elforgatni a síneket, hogy a metró a feladatkártyán megadott sorrendben érintse az egyes állomásokat. 4 nehézségi szinten 64 izgalmas feladvány vár a játék leendő tulajdonosára.

(8 éves kortól ajánlja a gyártó ezt az igen jónak és ötletesnek tűnő játékot = 8+ éveseknek)

Inside 

Ebben a játékban is törni kell a fejeket. A két játékos piramist épít, és az a nyertes, akinek a kész építmény három oldalsó falából legalább kettőn több saját színű kockája látszik.

(8+ éveseknek)

TOTEM City

A TOTEM strapabíró, újrahasznosított kartonpapírból készült háromdimenziós építőjáték család Hollandiából.

A City 130 különböző építőeleméből templomot, hajót, repülőt, űrrepülőt lehet a leírások szerint építeni. A mindkét oldalán rajzokkal díszített lapokból persze ki-ki fantáziája szerint bármit alkothat.

(7-14 éveseknek)

Itt bukkantam rájuk: kockagyar.blog.hu, brickset.com, kockaaruhaz.hu, lilalojatek.hu, varazsvar.hu, jatekok.shopping-all.hu, kartonjatek.hu

 

 


 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?