MENÜ

A legnagyobb jeges árvíz 2

A legnagyobb jeges árvíz 2. rész

Szoknyává vált

Szoknyává vált

2014-03-20 Views: 3713 ÉPÍTÉSZET, L

Fedezd fel Párizst egy break táncossal!

 Eiffel-torony, Párizs és  Kapstand a break táncos

Kapstand, francia breaktáncos srác, 7 hónappal ezelőtt Párizsba utazott, hogy megnézze a város nevezetességeit. Arra gondolt, megmutatja őket a nagyvilágnak is, de nem akárhogy. Minden nevezetesség előtt egy kézen állva fotózta le magát. Mivel Párizsban rengeteg a látnivaló, azóta is visszajár és 7 hónapja készíti az egy kézen állós városképeket. A nagyvilágnak pedig nagyon tetszik amit csinál, a Facebookon és az Instagramon is jó sok követője, és kedvelője van Kapstand oldalainak.

Felfedezd fel vele te is Párizst!

Notre-Dame székesegyház, Párizs, Franciaország - sajátos városképsorozat

Az Eiffel-torony után a Szajna egyik szigetén, a  Notre-Dame (Mi Asszonyunk) székesegyház mögött lévő park a túra második állomása.  Innen a folyón átkelve, rövid sétával a “kifordított épülethez” juthatunk.

kifordított épület - Pompidou központ, Párizs egyedi bemutatása egy break táncos fényképein

A különleges múzeum, vagyis a Pompidou központ onnan kapta becenevét, mert a mozgólépcsők, liftek, szellőző- és vízvezetékek, de még a szerkezetet összetartó csövek is az épületen kívül vannak.

Pompidou központ belülről - párizsi fotósorozat, a nevezetességek igazán egyedi bemutatása

Miután kívül belül megmutatta nekünk Kapstand a Pompidou központot, a világ egyik legnépszerűbb múzeumához, a Louvre-hoz vezet bennünket. Hihetetlen, de egy évben csaknem egy egész magyarországnyi ember fordul meg a Louvre-ban. 2012-ben 9,7 millió látogatója volt a múzeumnak, mi pedig 9,9 millióan vagyunk.

Louvre a rejtélyes üvegpiramissal, Párizs, Franciaország

A múzeum udvarán lévő üvegpiramis rejtélye az, hogy senki sem tudja, pontosan mennyi üvegtáblából áll. Többen megszámolták már, de érdekes módon soha nem jött még ki kétszer ugyanaz az eredmény.

Musée d'Orsay, Párizs - múzeum az Orsay rakparton, egy korábban lebontásra ítélt vasúti pályaudvar (Gare d?Orsay) épületében

A Louvre-től rövid sétányira, a Szajna másik oldalán található a régi pályaudvar épületében lévő múzeum, a Musée d’Orsay. Idegenvezetőnk természetesen itt is egy kézen áll.

Diadalív a  a Champs-Élysées végpontján, a Charles de Gaulle téren és egy break táncos : ) - Párizs, Franciaország

Kicsit cikázunk, mert most újra átkelünk a Szajnán,  a Louvre előtt lévő gyönyörű parkba, a Tülériák kertjébe. Innen nyílegyenes, de igen hosszú út vezet a kör alakú tér közepén álló emlékműhöz, a Diadalívhez.

Bár a képen nem látszik, valójában hatalmas a Napóleon seregének dicsőségét hirdető építmény: 50 m magas, ami azt jelenti, hogy körülbelül másfélszer akkora, mint egy 10 emeletes ház. (Egyébként megtévesztő, mert valóban Napóleon rendelte meg az emlékművet 1806-ban, de csak 30 év múlva lett kész Orléans-i Lajos Fülöp uralkodása idején.)

egy kézen - Sacré-Coeur(Szent Szív)-bazilika, Montmartre, Párizs, Franciaország

A Diadalívtől újabb hosszú séta, és a Montmartre megmászása következne, ha valami csoda folytán, hipp-hopp Párizsban lehetnénk.  Tehát a 130 m magas domb, a Montmartre tetején áll a Sacré-Coeur-bazilika (Szent Szív), ami innen lehet ismerős. A város 2. legmagasabb pontja után, vissza a startvonalhoz!

Trocadéro tér és az Eiffel-torony, Párizs különleges idegenvezetőkkel

Az egészen friss, márciusi képről kiderül, hogy a most következő körben új idegenvezető csatlakozik a túrához!

Párizs, térkép - illusztráció

Források: bbc.com, designtaxi.com, hu.wikipedia.org (képeknél: kurzort a kép fölé!).

 

 

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?