MENÜ

ti írtátok 2. rész

Ti írtátok 2.

Színesen, viccesen és havasan - A nagy szfinx

Színesen, viccesen és havasan – A nagy szfinx

2014-02-26 Views: 4033 ÉPÍTÉSZET, KREATÍV, L

Készíts kariatida frizurát!

így nézhetett ki az Erechteion - athéni Akropolisz, Görögország

A számítógépeknek, a modellezőknek és a sok-sok kutatónak hála, döbbenetesen élethű képek születtek a világ talán leghíresebb fellegvárának egyik épületéről.

az Erechteion színesben - athéni Akropolisz, Görögország

Több, mint 2400 évet utazhatunk vissza az időben a képek segítségével. Megtudhatjuk, hogyan is nézhetett ki az Erekhtheion, Athén fellegvárának egyik temploma.

egy ión (jón) oszlop - számítógépes 3D modell

A templom központi részének déli és északi oldalához is egy-egy kisebb épületrész csatlakozik. A déli az egész athéni Akropolisz (azaz fellegvár) egyik legismertebb épülete. Az épületrész tetejét nőalakokká formált oszlopok tartják.

a Kariatidák csarnoka - a letölthető kifestőhöz

Az athéni oszlopcsarnok erős lányait, a kariatidákat nem csak kiszínezheted eredeti színeik alapján, hanem, ha elég hosszú hozzá a hajad, a frizurájukat is elkészítheted.

kariatida frizura

Az osztálytársaiddal pedig az amerikai egyetemistákat követve, korhű frizurában ti is megformálhatjátok az Erekhtheion híres Kariatida csarnokát.

fodrászat történelem órán - kariatidák csarnoka

A Kariatida csarnokról készült nagyszerű 3D modellre ezen a blogon találtam rá: hoff-andersen.blogspot.hu. Itt olvastam az eredeti forrásról, ami egy készülő projekt weboldala. Az erechtheion.co.uk-n még több kép, és a készülő film részlete is látható. A rendhagyó történelem óra (vagy farsang) ötlete a Fairfield Egyetem tanárától származik – fairfield.edu.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?