MENÜ

London, út a Temzén az olimpiára (dezeen.com)

Úszó út a Temzén az olimpiára

színes üvegajtón át még színesebb a világ (designsponge.com)

A világ színes üvegajtón át

2012-04-03 Views: 2782 ÉPÍTÉSZET, L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

LOLCicák és az építészet

A LOLCicák (angolul LOLCats) azok a macskák, akiknek vicces képei elárasztják az internetet. Ezeknek a mókás cicáknak sikerült néhány percen belül kétszer is jól meglepniük. Először, mikor a világ leglátogatottabb építészeti weboldalán megláttam őket. Örültem nekik, csak hát ez egy komoly oldal ? gondoltam, mit keresnek ők ott? Aztán a második meglepetés az volt, hogy megtudtam, a humoros, macskás képek már az 1870-es évek óta szórakoztatják az embereket. Az első ilyen felvételeket Harry Pointer fotográfus készítette.

Persze azonnal kutakodni kezdtem, és rátaláltam egy oldalra, amely az építészes LOLCicás alkotások kincsestára. Íme, egy csokorra való közülük:

A cica, aki a pisai ferde tornyot próbálja helyrebillenteni. Maradunk Olaszországban, ahol Rómában, a Pantheonnál ólálkodó óriás cica mancsát örökítette meg a kép alkotója.

Veszélyben a Madárfészek lakói.

Itt pedig a cicus került bajba, beszorult egy tokiói katedrálisba. A következő képből kiderül, hogy mondhat bárki bármit, Európa második legmagasabb épületét Svédországban valójában egy macska forgatta el.

Végére hagytam a kedvencemet:

Amit eddig nem tudott a nagyvilág: a prágai Táncoló ház egy kungfu-macska jól irányzott rúgásától lett ilyen különös alakú.

Jó móka!

Itt bukkantam rá: archdaily.com

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?