MENÜ

laboratórium (homfree.com)

Űrnyúl-e a Nestlé nyuszi?

különös karácsonyfa (demilked.com)

Karácsonyfa zöld buborékokból

2011-12-14 Views: 2439 AJÁNLÓ, ÉPÍTÉSZET, M

Épületes játékajánló III.

Hogy senki se maradjon ki a jóból, természetesen Nektek is mutatok jó kis épületes játékokat.

Logi-vár

Ez a fa építőjáték hasonlít társaihoz abban, hogy nagyon sok minden megépíthető belőle. Van azonban egy érdekessége, ami miatt más, mint a többi.

A kihívás a Logi-várban az, hogy a 86 darabos készlet csak ötféle építőelemet tartalmaz. Háztetőépítéshez mindössze 2 kisebb és 2 nagyobb háromszöget használhattok. Ezeken kívül három különböző hosszúságú gerendából építkezhettek. A gerendák hasonlóan illeszkednek egymáshoz, mint az igazi fából épült házaknál.

Ha már jól megy, és több készletetek is van, ilyeneket is építhettek:

Tridio

A körülöttünk lévő világban három fő irány segít eligazodni, a fel/le, balra/jobbra, előre/hátra. Ez a három dimenzió, ami azt jelenti, hogy a dolgoknak van szélessége, hosszúsága és magassága. Ha építőkockából építettek egy házat, akkor az a ház háromdimenziós lesz. Körbejárhatjátok, a garázsba beállhatnak a matchboxok, bemehet Barbie is. Ha azonban elkészítitek egy ház szép színes rajzát egy papírlapra, akkor az a ház kétdimenziós lesz. Abba nem lehet játékokat berakni.

A Tridio olyan izgalmas játék, melyben állandóan ugrálni kell egyik dimenzióból a másikba. Három dimenzióból ki, két dimenzióba be, aztán fordítva.

Ha már egyedül jól begyakoroltátok, és remek dimenzióugró lett belőletek, akkor leültethetitek a családot, merthogy a Tridioval társasozni is lehet. A Tridio játékcsalád másik tagja nem társasjáték ugyan, de nagyon jó mókának ígérkezik. A Táncoló Kockák játékban 48 feladványt lehet megoldani. A kockákból álló puzzle kirakását gonosz felhőcskék nehezítik, melyek olykor eltakarják a feladványok egyes részeit.

 Források: fusselvelejatekbolt.hulogivar-fajatek.hugyerekjatek.elevengyerekek.hununutrade.com.

 

 

 

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?