MENÜ

Budapest térkép, 1758

Múltmorzsa ? Pest, a nagy falu

A Sugárút tervezete a Városliget felől

Múltmorzsa ? Az új Andrássy út

2012-04-21 Views: 2890 AJÁNLÓ, ÉPÍTÉSZET, L, M

Épületes játékajánló ? olimpiai Lego

Már csak kilencven valahányat kell aludni, és július 27-én elkezdődik Londonban az olimpia. Óriási a készülődés és a várakozás. Kiderült, hogy a Lego is olimpiai lázban ég. Bejelentették, mi lesz az építészes sorozat következő darabja.

Bizony, a világ egyik legismertebb óratornyát a Big Bent is meg lehet majd építeni Legóból.

Hogy pontosan kiről kapta becenevét, azt nem lehet tudni, az biztos azonban, hogy a Westminster-palota óratornya nem csak London, hanem az egész ország jelképe. A régi palota 1834-ben egy tűzvész során majdnem teljesen megsemmisült. Az új épület terveinek elkészítésére Charles Barry kapott lehetőséget, aki kezdetben torony nélkül képzelte el a palotát. Berry azonban úgy gondolta, jobb lesz, ha a nagy feladat megoldásához az egyik legnépszerűbb építész, Augustus Pugin segítségét kéri. Végül úgy alakult, hogy neki, Augustus Puginnak köszönhetjük, hogy az épület olyan lett, amilyennek ma is ismerjük.

A Lego Architecture legújabb darabja június elsején kerül a világ  játékboltjainak polcaira. Mivel legutóbb itthon sem kellett sokat várni a Sydney-i operaházra, reméljük, a nyár első napjaiban hozzánk is megérkezik a lego Big Ben. (Itt is találtok még épületes legót.)

Itt bukkantam rá: archdaily.com

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Mit szólsz hozzá?