MENÜ

megújult-az-Eiffel-torony---animált-gif

Új attrakció

ABC focirajongóknak

Foci abc

2014-10-10 Views: 2698 KREATÍV, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Így készül a pop-art kutyus

Ezt az ábrándos tekintetű jószágot Andy Warhol tette híressé 1966-ban. Az amerikai képzőművész az 1950-es években indult pop-art irányzat egyik legismertebb képviselője volt. Te is készíthetsz a szobádba, vagy ajándékként hasonló, divatos színekben pompázó képet.

Ezek a pop-art képedhez szükséges alapanyagok. Egy magazin oldalát, vagy saját készítésű fotót is felhasználhatsz. Kétféle színű színes papírra, egy képkeretre, ollóra, ragasztóra lesz szükséged a művelethez. A legegyszerűbb, ha A4-es méretű képet készítesz, így a fotó, a színes lapok és a keret mérete biztos, hogy stimmelni fog. Nélkülözhetetlen még az alkotáshoz egy fénymásoló is (amit persze nem kell beszerezned, csak el kell zarándokolnod egy masinához).

Ha éppen nincs kéznél se fotó, se magazin, ide kattintva letölthetsz egy hasonlóan jóképű kutyust. Szükség lesz még egy háttérre is a pop-art képedhez, amit ide kattintva tölthetsz le.

Ha saját képpel dolgozol, vágd ki az Andy Warhol tehene helyére kerülő kutyusodat az 1. pont szerint. Ha innen töltötted le, akkor máris mehetsz a fénymásolni.

A kivágott magazin, vagy fotó részletet fénymásold rá a pink lapra. A letöltött kutyust pedig egyenesen a pink, vagy rózsaszín papírra nyomtathatod ki.

A letöltött maszatos hátteret a sárga lapra nyomtasd!

Miután körbevágtad a kutya fejét, ragaszd rá a sárga háttérre! Utolsó lépés a keretbe illesztés, és már kész is a saját pop-art képed.

Jó szórakozást kívánok az alkotáshoz!

A abeautifulmess.com-on látott kreatív ötletet Andy Warhol (1928-1987) inspirálta, aki 1966-ban készítette el a pink-sárga tehénfejek felhasználásával a Tehén tapétát.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?