MENÜ

Álomszobák tanulósarkai

Álomszobák tanulósarkai

Így készül a pop-art kutyus

Így készül a pop-art kutyus

2014-10-09 Views: 3562 ÉPÍTÉSZET, L, M

Új attrakció

A hét eleje óta újabb attrakcióval büszkélkedhet a francia főváros. Párizsban megnyílt az Eiffel-torony felújított emelete. A legnagyobb szenzáció, hogy üvegpadlóra cserélték ki az első szint padlózatának egyes részeit. Igazán különleges élmény lehet rálépni az átlátszó padlóra ilyen magasságban!

Így fest alulról az új üvegpadló, amit egy kifelé dőlő üvegfal határol.

Az 57 méteres magasságban található szinten felújították az éttermeket, üzleteket is.

Az 1889 óta álló torony éttermei egyébként sokat változtak az éppen aktuális divatnak megfelelően.

Ezen a számítógéppel készült látványterven nem csak az új bordó étteremdobozok, hanem az üvegpadló és korlátja is jól látható.

Eddig is hosszú turistasorok kígyóztak az Eiffel-toronynál, most biztos, hogy még nagyobb lesz az érdeklődés az Öreg Hölgy iránt.

 

Az Eiffel-torony két éve kezdődött korszerűsítése során lehetővé tették, hogy mozgáskorlátozottak is bejárhassák a teljes első szintet. Napenergiát használnak mostantól a fűtéshez, az esővizet és a szélenergiát is hasznosítják, a világítást pedig alacsony energiafelhasználású LED-ek biztosítják. A környezetbarátabbá váló Eiffel-torony első emeletét 30 éve újították fel utoljára. Akkor, az 1980-as években lezajlott átalakítások után minden addigi rekordot megdöntött a látogatószám. Szerintem most is hasonló jelenség várható. (forrás: dezeen.com; a képek forrásáért vidd a kurzort a képek fölé!)

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , ,

Mit szólsz hozzá?