MENÜ

Papírpalota

Papírpalota

Stílusos karácsonyfák - játék

Stílusos karácsonyfák – játék

2013-12-06 Views: 2933 L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Megérkezett a Mikulás

Gyorsan elrepült egy esztendő, és egyévnyi várakozás után ma reggel újra meglepett bennünket a Mikulás. Most még néhány napig jártunkban-keltünkben összefuthatunk kollégáival az utcán. Mikulás – esőre persze nem kell számítanunk, mindenesetre mókás ötlet volt a belga művész eredeti alkotásának mikulásos változata.

Úgy tűnik, most igen népszerű elfoglaltság a nagyszerű, és híres festményeket “megbabrálni” a modern technika segítségével. Én azt mondom, tartsák is meg ezt a szokásukat a mai művészek, mert így érdekes és szórakoztató új dolgok születnek.

A képeken Ed Wheeler fotográfus látható Mikulás ruhában. Az elmúlt két évben 40 festményen keresett helyet magának. Az “így készült” kép előtt nézzétek azért meg az eredeti festményeket.

Elmesélése szerint igen sokat kellett ugrándoznia, míg sikerült az eredeti képen látható táncos mozdulatait a lehető legjobban leutánoznia. Nem csak arra ügyel, hogy saját mozdulata megszólalásig hasonlítson a festményen lévőhöz. Fontos, hogy az eredeti alkotáson a festő fekete vonallal (kontúr) megrajzolta-e az alakokat. Ha igen, akkor mindenképp fekete háttér előtt fotózzák le a Mikulást.

Ed Wheeler Mikulás-sorozata (Santa Classics) Philadelphiában látható december 6-21-ig.

forrás: santaclassics.com / a festmények forrása és címe a képleírásokban – kurzort a kép fölé!

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?