MENÜ

csúcsotthonok

Csúcsotthonok

több mint 4000 kitűző

Többezer őszi kitűző

2013-10-02 Views: 2543 ÉPÍTÉSZET, JÁTÉK, M

Négy évszak rabló – játék

Lehetne ilyen játék is a négy évszakkal, de nem ilyen lesz. Egy kicsit egyszerűbb, kőkorszakibb. Kárpótlásul viszont a két Kőkorszaki szaki és kedves családtagjaik segítenek nektek a játékban. Budapesten 3 olyan házra bukkantam, melyeknek homlokzatát a négy évszakról készült alkotások díszítik.

A Károly körúton és a Batthyány téren álló házakat láthatjátok a fenti képeken. Az Üllői utcai házról készült fotót itt nézhetitek meg. A játékban mindig két darab évszakdíszt láthattok egymás alatt. Nézegessétek meg őket, és döntsétek el, hogy ugyanazt az évszakot ábrázolja-e a két kép!Az utolsó körben 3 képet láthattok. Mindhárom házról egyet-egyet. Ugyanazt az évszakot ábrázolja a három épületdísz?


A Batthyány téri lakóházat Hikisch Kristóf építőmester saját magának építette 1794- 95-ben. A földszint fölötti övpárkányon látható puttófigurás domborművek azonban csak 1830 körül kerültek az épületre.

Az Üllői úti lakóházat Spiegel Frigyes és Weinréb Fülöp tervezte 1898-ban.

A Károly körúti ház 1900-1901-ben épült Schannen Ernő tervei alapján, az olasz származású, szalámifőzéssel foglalkozó Szevera család megrendelésére.

(források: budapest1kor.blogspot.hu, sketchup.google.com,  szecessziosmagazin.com, kozterkep.hu)

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?