MENÜ

Mesék Budapestről animációs filmsorozat

Kulisszatitkok

orvmadarak röpdéje

Megnyílt a pesti állatkert – Múltmorzsa

2012-09-14 Views: 1831 AJÁNLÓ, ÉPÍTÉSZET, L, M

Programtenger hétvégére

Kalandokban bővelkedő, különleges két napnak nézünk elébe.

Olyan ajtók nyílnak meg előttünk, melyek az év 363 napján általában zárva vannak. Gyors számolás, átgondolás és igen, csak ezen a hétvégén tehetjük be a lábunkat például az Országos Atomenergia Hivatalba, most megnézhetjük, mit rejt a kőbányai pincerendszer vagy a kőbányai víztározó medence. Fontos hivatalokban, víztoronyban, palotákban nézhetünk körül (és nem csak Budapesten!).

Vannak kincsek, melyeket nem zárt ajtók mögött kell keresni. Most ezek közül is felfedezhettek jó néhányat a nektek szervezett különleges városi sétákon. Az Andrássy út szomszédságában távcsövekkel vizsgálgathatjátok az épületeket, és megfejthetitek a szfinx rejtélyét, vagy időutazásra indulhattok Óbudán és a Várban.

Nagy nyüzsi és programkavalkád vár rátok országszerte, merthogy ünneplünk a hétvégén. Azokat az épületeket, helyeket, régészeti emlékeket és műalkotásokat köszöntjük, melyek régmúlt időkből maradták ránk és nagy örömünkre ma is megcsodálhatjuk őket.

Európa 50 országa ünnepli ilyenkor kora ősszel ezeket az értékeket, Franciaországban is éppen ezen a hétvégén fedezhetik fel őket a kíváncsi érdeklődők.

A Kulturális Örökség Napjain, szeptember 15-én és 16-án az ország 215 településének sok-sok programja közül innen válogathattok.

Ráadásként a végére egy szülinapi zsúrt is ajánlok nektek.

Színes utcafesztivállal ünnepli hétvégén 100. születésnapját az Ernst Múzeum. Koncertek, filmvetítések, táncelőadások, a kultúrAktív Egyesület élő óriástársasjátéka, gyerekprogramok sokaksága vár benneteket is a Nagymező utcában.

Meséljétek el mindenkinek, merre jártatok, milyen felfedezéseket tettetek a Kulturális Örökség Napjain.

Írjatok, fotózzatok, rajzoljatok és küldjétek el ide!

http://ernstmuseum.wordpress.com/ernst-100/
http://www.oroksegnapok.hu/index.php

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , ,

Mit szólsz hozzá?