MENÜ

játszótér-túra

Játszótér túra

a jatszoter tura folytartodik

A játszótér túra folytatódik

2015-10-16 Views: 4982 L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Fényfestés triciklikkel

falfestes_animaciokkal_vjsuave

Az épületek falára vetített mozgó-, vagy állóképekkel – azaz a fényfestéssel már ti is találkozhattatok.  Itthon is népszerűek  az ilyen események.

városdekoráció triciklikkel

Ezekkel a fényfestő triciklikkel viszont csak Oroszország, Németország és Svájc egyes városaiban, illetve S?o Paulóban futhattak össze a szerencsések. A brazíliai művészpár ugyanis eddig ezeken a helyeken tekerte spéci járgányait. A triciklik nagy teljesítményű kivetítővel, hangszóróval, laptoppal, akkumulátorokkal vannak felszerelve. Így órákon át gurulhatnak az utcákon az állandóan változó kivetítővászon előtt. A lelkes közönség pedig biciklikkel, vagy gyalogosan követi őket, és nézi a különleges mozit.

kreativ_varos

vjsuave

hogy működik

Egy-egy megállónál aztán alaposabban szemügyre lehet venni a mobil fényfestők szerkentyűit. Ilyenkor van lehetőség arra is, hogy a fényfestők elmeséljék, miért éppen azokat a rajzokat, kis mozgóképeket vetítették a séta során. A szupertricikli ugyanis lehetővé teszi, hogy a város hangulata szerint váltogassák rajzaikat a művészek.

animacio_az_utcakon

vidam_varos

városfestés animációval

vjsuave - különleges fényfestés

fényfestés

fenyfestes_vjsuave

Jó lenne, ha Magyarországra is eljönnének a fényfestő triciklik. Érdekes lenne őket kísérve látni, miként alakítják a jól ismert utcákat, tereket a kedves rajzok.

vjsuave

gyerekek és az animáció

a közönség

A mobil fényfestés megálmodói, és megvalósítói Ygor Marotta és Ceci Soloaga, azaz a 2009 óta működő VJ Suave. Az audiovizuális triciklik (“Suaveciclos”) lehetővé teszik számukra, hogy rajzaikon keresztül kommunikáljanak a várossal, és az emberekkel.

Forrás: hifructose.com, thecreatorsproject.vice.com,thisiscolossal.com, vjsuave.com.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , ,

Hozzászólások lezárva.