MENÜ

fényrajz animáció

Fényfestés varázspálcával

Ha lett volna akkor

Ha lett volna akkor

2013-11-11 Views: 2501 ÉPÍTÉSZET, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Heti Top 5

A múlt hét terméséből a kedvencemmel indítom most a toplistát (ahogy megszokhattátok, a többiek nem tetszési sorrendben szerepelnek majd).

A képen egy Bécsben lévő pizzériát láthattok, melynek egyetlen dísze ez a hatalmas diszkógömb. No,de mit keres egy túlméretezett diszkógömb egy pizzériában?

Íme a váratlan megoldás: ez maga a pizzasütő kemence. Egyébként az óriás diszkógömbsütő a szórakozóhelyeken lévő kisebb társaihoz hasonlóan forog is rendesen, ahogy kell. A percenként körbeforduló csodakemencét csaknem 7500 különleges tükörlap borítja.

Iránban áll ez a különleges keresztrejtvény-ház. Nem véletlenül árasztották el betűk az épületet, ez ugyanis egy nyelvoktatással foglalkozó intézet. A járókelők és az épületben lévők is böngészhetik a hatalmas rejtvényt, bár sikerélményük nemigen lesz, hisz a betűk csak úgy, össze-vissza kerültek a homlokzatra, nem alkotnak értelmes szavakat. Ettől függetlenül persze igen különleges lett így az épület.

Mindenki győztes, de senki nem nyer. Ezzel a mottóval készült el ez a kosárpalánk. A kosarazókra bízzák a tervezők, milyen új, ötletes szabályokat találnak ki a hathálós palánkhoz. Ha van ötletetek, és szívesen megosztanátok másokkal, szóljatok hozzá bátran a cikkhez, vagy írjatok!

Ha már az ötletelésnél járunk, azon is el lehetne manapság gondolkodni, mit kezdjünk a sok elárvult utcai telefonfülkével, merthogy telefonálásra már szinte egyáltalán nem használjuk őket. Gondolatébresztőnek íme egy látványos megoldás.

A két művész 2007-ben készítette el az első telefonfülke-akváriumot. Azóta a világ számos városában gyönyörködhettek ilyen látványosságban a járókelők. November 14. és 17. között az angliai Durham város lakói lesznek azok a szerencsések akik megnézhetik a telefonfülke-akváriumban úszkáló egzotikus halakat.

Bár már több hónapja született az a cikk, ami bemutatja egy angol illusztrátor munkáit, én csak a múlt héten bukkantam rá. Ez a Tavasz című kép teljesen elvarázsolt (szerintem érthető is, ebben a szürke, esős időben),  úgyhogy semmiképp nem maradhat ki a múlt heti ötösfogatból. Remélem nektek is jól esik nézegetni ezt a vidám rajzot.

A Madame Mohr kreatív csoport készítette el a bécsi diszkógömb-kemencét, amit a designboom.com-on láttam.

Az Iszfahánban lévő keresztrejtvény-épületet Ali Karbaschi tervezte, és a mymodernmet.com mutatta be a múlt héten.

A designboom.com mutatta be az llbot & pons stúdió kosárlabdapalánkját, valamint Benedetto Bufalino és Benoit Deseille cseppet sem hétköznapi akváriumait.

Trina Dalziel illusztrációját a rachaeltaylordesigns.blogspot.hu-on láttam.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?