MENÜ

Letölthető minta Lego-figurás húsvéti tojásokhoz

Letölthető minta Lego-figurás húsvéti tojásokhoz

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rajzok az égen

2014-04-18 Views: 2586 KREATÍV, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Készíts tojásszobrot!

Látványos és különleges húsvéti asztali díszt készíthetsz, vagy akár nagyszerű ajándék is lehet egy-egy tojásszobor.

12 copy

Kreatív boltokban különböző méretben kapható hungarocell, fa, vagy préselt papír tojásokból is elkészítheted. Bármelyiket is választod, kérdezd meg az eladóktól, milyen festékre és ragasztóra lesz szükséged hozzájuk!

A képeken látható tojásszobrok azonban kifújt tojásokból készültek. Őszintén bevallom, én még sosem próbáltam – eddig. Most azonban úgy gondoltam, itt az ideje. Az interneten böngészve igyekeztem felkészülni a nagy akcióra, és kiválasztani a szimpatikus módszereket.

Jó ötlet először bejelölni a lyukak helyét, mint a képen.

A következő lépés a tojás rázogatása, hogy összekeveredjen a sárgája és a fehérje, mert így könnyebben kifolyik majd.

Én nem voltam olyan bátor, hogy a kés hegyével finom kopogtató ütögetéssel készítsem el a lyukat. Azt a módszert választottam, hogy egy nagyobb méretű tű hegyével (azt olvastam, körömreszelővel is működik) addig kapargattam a tojás héját, míg az elvékonyodott, és könnyedén átment rajta a tű.

A tűhegynyi lyukat aztán már tényleg egy kis késsel alakítottam a kívánt méretre. Ezt óvatosan kell csinálni, nehogy nagyobb rész pattanjon le, mint amekkora lyukat szeretnénk. Ennek elkerülésére találtam egy olyan javaslatot, hogy az egész művelet előtt pillanatragasztóval körbe kell rajzolni a lyuk helyét, mert így nem reped majd meg a tojás héja.

Miután mindkét lyuk elkészült, egy szívószálat kell a tojásba dugni. A szívószál mozgatása is elég ahhoz, hogy elkezdjen kifolyni a tojás belseje, de hatékonyabb, ha megszívjuk a szívószálat, persze óvatosan kell csinálni, ha nem szeretnénk lenyelni a tojás tartalmát.

Miután kiürült, érdemes vízzel óvatosan kiöblíteni a tojást, ne büdösödjön meg később.

Egyébként leírni mindezt majdnem annyi ideig tartott, mint elkészíteni. Nem azért, mert lassan gépelek :), hanem mert elég gyorsan lehet végezni a tojásfújással.

A tojásszobrok talpa készülhet sógyurmából, a váza pedig hurkapálcából.

A szobor részeit aztán kedved és hangulatod szerint rengetegféleképpen elkészítheted. A tojásokra például alkoholos filctollal is rajzolhatsz.

Mindenképp érdemes a munka legeslegelején eltervezni a szobrot, mert ha nem csak álló tojáselemekből szeretnéd elkészíteni, akkor a lyukasztásnál oda kell figyelni, hogy a fekvő tojásokra máshova kerüljenek a lyukak.

Ha kedvet kaptál a tojásszobrászkodáshoz, vágj bele! Jó munkát!

Az ötletes húsvéti dekorációra, a tojásszobrokra a blog.mrprintables.com-on találtam.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , ,

Mit szólsz hozzá?