MENÜ

London Csodaország lett

London Csodaország lett

kavicskaktusz

Kavicskaktusz

2015-07-06 Views: 4151 L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

Leves játék

hideg spanyol zöldségleves - gaspacho

Melyik az az étel, amivel mindenki játszik evés közben? Igen, a leves: mégpedig a betűtésztás paradicsomleves. A következő képekből azonban kiderül, hogy más levesek is megmozgathatják fantáziánkat.

kukorica krémleves - ötletes illusztrációk

A  hideg spanyol zöldséges gazpacho hűsítő medencévé változhat a tányérban. A kukorica krémleves a forró, sárga homokú Szaharát juttathatja eszünkbe.

zöldségkrémleves - Tomoko Suzuki

A megelevenedett francia zöldségkrémlevest, és a nyüzsgő tengergyümölcse levest nagy kedvencem, egy thaiföldi étel követi. A rákocskák mellett békésen ringatóznak a tányérban a portékáikat kínáló árusok. Ők nem csak a rajz kedvéért úszkálnak ám megrakott csónakjaikkal! Ázsiában nagyon elterjedtek voltak az úszó piacok, melyek ma már inkább csak turistalátványosságok. A vevők és az árusok csónakjai színes, nyüzsgő kavalkáddá változtatják a folyókat, csatornákat. Muszáj megnézni, ha egyszer arra jár a szerencsés utazó!

tenger gyümölcsei leves - vidám illusztrációk

úszópiac a tányérban - thai leves - különleges illusztrációk

minestrone leves - velence a tányérban

életre kelt levesek

Még ha nem is hallottál eddig a minestronéról, akkor is bizonyára kitaláltad, hogy olasz ételről van szó. A tányérban lévő mini Velence segíthetett a megfejtésben. A borscsnál pedig a moszkvai Szent Bazil Székesegyház jellegzetes hagymakupolás épülete árulja el a megoldást. Az orosz céklaleves zárja ezt a különleges kirándulást, amit Tomoko Suzuki japán illusztrátornak köszönhetünk.

borscs - orosz céklaleves - játék az ebéddel

Képek forrása: tomo-com.com

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Hozzászólások lezárva.