MENÜ

mindenki együtt

Mindenki együtt!

A játszótértúra utolsó állomásai

A játszótér túra utolsó állomásai

2015-10-23 Views: 5471 ÉPÍTÉSZET, L, M

Mindenki együtt! – 2.

közös zenélés a játszótéren

A játszótéri kalandozások olyan helyeken folytatódnak, ahol az ép gyerekek mellett látássérült társaikra is gondoltak a tervezők. Ezek a szivárványszínű dobok is egy ilyen játszótéren állnak. Boldogan zenélnek rajta együtt a gyerkőcök. Hisz gondold csak el, a látássérültek számára a hangok, az illatok és a tapintás milyen fontosak!

játszótér

Van, ahol egész hangszerpark várja a gyerekeket.  A jókora xilofonokkal, óriás csövekkel lehet közösen örömzenélni.

akadálymentes játszóterek

együtt

ugrálj és zenélj

A hangkeltő játékok igen sokfélék, az egyik legérdekesebb talán ez a zongora: ugrálni kell a billentyűkön, úgy ad ki hangokat.

Kacey - Mae (Toddler)

Az izgalmas tapintású játékoknak is nagyon örülnek a látássérült gyerekek.

látássérültek a játszótéren

Ez egy igazi élményfal, ami dísze is egyben a játszótérnek.

közös játszóterek

Más tapintása van a sima folyónak, és a rücskös partnak. A folyóból kiemelkedő halak, buborékok, pörgethető-forgatható részek mindenki számára érdekesek.

öröm

tapintás

szenzoros játékok

Ezek az élményfalak műanyagból is készülhetnek. A fenti képen látható játék igen gyakori az akadálymentes játszótereken.

szoborszerű játékok

Ebből a meteorit kuckóból azonban csak egy van, egy különleges francia játszótéren.

különleges kert

Ez az élményfal az egyik kedvencem, és nem csak azért, mert szép látvány. A növényfal varázsolt el, amit amúgy is nagyon szeretek, és eddig nem is gondoltam rá, hogy különleges tapintása miatt milyen jó lenne a játszótereken is. Ez a kis kert csak egy kiállítás ideje alatt volt látható, de vannak olyan mesés kertek, melyek folyamatosan nyitva állnak.

kert látássérülteknek

A hangkeltő oszlopok, a vezetősáv a járdán, a táblákon lévő tapintható pontokból álló Braille-írás jelzik, hogy a kert kialakításakor látássérültekre is gondoltak.

kert sérült gyermekeknek

kert a játszótéren

Ezekben a kertekben az a nagyszerű, hogy kerekesszékkel is lehet ismerkedni a növényekkel, vagy játszani a minihomokozókban.

színes homok

Ha már homokozó, gondoltam, mindenképpen megmutatom ezt a varázslatos amerikai játszóteret is. Itt elsősorban a hallássérült gyerekek miatt használtak sok élénk színt és lila homokot. Az erős színek a látássérültek számára is fontosak, segítik őket a tájékozódásban.

játszóterek

Jó lenne, ha itthon is sok hasonló akadálymentes játszótér várná a gyerekeket!

akadálymentes játszótérForrás: accessibleplayground.net,artery.wbur.org, bbc.co.uk, blindchildrenuk.org, debcraven.wordpress.com, freenotesharmonypark.com, habitat-systems.com, healinglandscapes.org, lex-usa.com, perkins.org, play-scapes.com, rvanews.com, smartappsforspecialneeds.com.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , ,

Hozzászólások lezárva.