MENÜ

mesébe illő játszóterek

Mesébe illő játszóterek

mindenki együtt

Mindenki együtt! – 2.

2015-10-20 Views: 8686 ÉPÍTÉSZET, L, M

Mindenki együtt!

sérült és egészséges gyermekek együtt

Különleges képek. Nem csak azért, mert kerekesszékes gyerekek sokféle játszótéri játékot használhatnak. A legfontosabb, hogy együtt játszhatnak ép társaikkal. Ugye, kevés ilyen játszótéren jártál itt Magyarországon? Ez nálunk még különlegességnek számít, de reméljük, már nem sokáig. Itt van például a Pillangó.

mindenki együtt a játszótéren

A Pillangó névre keresztelt játékon két sérült és két ép gyerek játszhat közösen. Középen találkoznak, és így együtt hozhatják mozgásba a négy ágú libikókát.

magikme a játszótéren

magikme - pillangó - zugló

És igen! A MagikMe csoport találmánya megvalósult, már három budapesti játszótéren találkozhatsz is vele: a zuglói Nagybecskerek téri, a Diószegi utcai és a Huszti út 2/b előtti játszótéren.

magikme_játszótér

magikme mindenki együtt

magikme - együtt

A MagikMe többféle játékot szeretne még megvalósítani. A Bucka nevű homokozó azért különleges, mert a kerekesszékesek számára kialakított hellyel szemben egy speciális ülés található sérült gyerekek számára, így mindannyian együtt játszhatnak ép barátaikkal.

homokozni kerekesszékkel is

játszótér egészséges és sérült gyerekeknek

Az asztalszerűen kialakított játékok mindegyikét tudják használni kerekesszékes gyerekek is. És tudod, milyen egyszerű dolgokkal válhat még közössé a játszótér?

játszótéren kerekesszékkel

sérült és egészséges gyerekek együtt

Sok helyen állnak nálunk is hasonló várak, vagy például kalózhajók. Ha lépcsők helyett enyhén emelkedő rámpákkal, széles folyosókkal építenék meg őket, máris sok kerekesszékes gyereknek is örömet okozhatnának velük.

a játszótér mindenkié

játszótér

közös játék

Kitalálod, mi a titkuk ezeknek a körhintáknak? Miért tudják mindannyian használni?

int carousel 5640030-largw

sérült és egészséges gyerekek a játszótéren

A megfejtés: nincsenek magasan, könnyedén rágördülhet a kerekesszék, így együtt pöröghet-foroghat mindenki.

játszótér design

Ez vajon milyen játék? Nálunk óriás sláger a játszótéren a csúszka. Ez egy különleges változat, melyen tárcsák, és sérült gyermekek számára kialakított ülések is vannak.

együtt sérült és egészséges gyerekek

A remek magyar példa mellett sok olyan játékot, és játszóteret láthattál, ahol a sérült gyermekeket sem akadályozza semmi abban, hogy ők is élvezhessék a játékot. Az ilyen játszótereket akadálymentes játszótereknek hívják. A Mindenki együtt! sorozat hamarosan folytatódik, és megtudhatod, miként játszhatnak együtt például látássérült és ép gyermekek.

akadálymentes játszótér

Forrás: abcug.hu, blog.sfgate.com, bostonglobe.com, davidwilliamsassociates.com, divany.hu, dlf-data.org.uk, habitat-systems.com,  inclusiveplay.com.au, ltc2.dev3.mozaicltd.com, magikme.blog.hu, magikme.net, npr.org, playgroundprofessionals.com, pinterest.com, smh.com.au, springfieldnewssun.com, togetherweplay.playlsi.com, ualrpublicradio.org.

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , ,

Hozzászólások lezárva.