MENÜ

épületcsokor (designboom.com)

Épületvirágok

(shakeyillustrations.blogspot.com)

Nagyváros

2012-03-22 Views: 1851 ÉPÍTÉSZET, L

Karcsúsági verseny ? Buda ? Nevezzetek versenyzőket!

Szerte a nagyvilágban a városlakók igyekeznek minden talpalatnyi helyet kihasználni, beépíteni. Ennek eredményeként olykor igen meglepő épületek születnek.

Hogyan férnek be a bútorok, no és persze a lakók ezekbe az otthonokba? Az ilyen épületek, már kórosan soványak. No, most nálunk a karcsúsági verseny budai fordulója egyenlőre, kissé furcsán alakul. Elöljáróban és megnyugtatásként: a mezőny igen-igen kis létszámú, de egészségesen karcsú, nincs kórósan sovány résztvevő. A budai forduló azért fura, mert győztese már van, de rajta kívül eddig csak egyetlen versenyző jelentkezett.

Tehát sokak egybehangzó véleménye szerint a Várkert rakpart 16-os rajtszámú indulója a legkeskenyebb épület Budán. Azért állhat a dobogó legfelső fokára, mert szélessége 6m és 20cm. (Ami ugyebár alig több mint 6 lépés.) A Döbrentei utcai oldala még ennél is rövidebb.

A győztes 1898-99-ben született, és szerencsére nem sokat változott az idők során.

Mivel jelenleg nincs több nevezés, az Iskola utca 26-os rajtszámú versenyzője érdemelte ki az ezüstérmet, 7 lépés körüli szélességével.

No, és most jöttök ti. Arra kérlek benneteket, nevezzetek versenyzőket! Írjátok meg a jelöltetek címét, vagy küldjétek el a fényképét. Az Iskola utcai épületet én szerveztem be a versenybe, higgyétek el, nem nehéz rábeszélni őket : )

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?