MENÜ

Eltűntek

Eltűntek

Világra szóló kavarodás

Világra szóló kavarodás

2013-10-20 Views: 3074 ÉPÍTÉSZET, L, VIZUÁLIS KULTÚRA

Heti Top 5

Több száz székből tornyot építeni nagyon látványos, de elég veszélyes mutatvány. Különösen, ha valódi kis építmény lesz belőle, amibe ki-be járkálhatnak a kíváncsiskodók.

A Kanada legnagyobb városában, Torontóban felállított széktorony belsejében készült képről azonban kiderül a lehetetlennek tűnő attrakció titka: a rengetek szék között felfedezhető az építmény fémváza, amihez az ülőalkalmatosságokat hozzáerősítették .

Véletlen, de még egy székes tagja van az e heti ötös listának. Ez a muffinszék és kekszasztal ugyanis kihagyhatatlan a toplistáról.

A sütibútorok tervezője készítette ezt a különös képet is. Nagyon mókás a furi lényekkel benépesített süteményjátszótér.

Tudom, hogy már régen volt, de azért biztos vannak még emlékeitek az óvodátokról. Remélem, akadt köztetek olyan, aki ehhez a nagyon izgalmas és színes svédországi ovihoz hasonlóba járhatott annak idején.

A színes oviból látott képek közül ez a kis kuckó az én kedvenc részletem.

Házi kedvenceinknek is jár a modern kuckó. Így gondolták ezt azok a japán tervezők is, akik elkészítették ezt a műbőr kutyaházat, ami puha kutyakosárként is használható.

A “fej vagy írás” névre keresztelt kutyakollekció részei a kutyaházikóhoz hasonlóan háromszögekből felépülő játékok, és egy trendi itatótál.

Ezen a héten az internetes barangolásaim során látott 5 legkedvesebb dolog listáját ezzel a vidám rajzzal zárom.

Legyen szép a jövő hetetek!

Tadashi Kawamata japán képzőművész több száz székből készült építményét a  mymodernmet.com-on láttam.

A designboom.com-on bukkantam rá Boggy Chan süteménybútoraira.

Az archdaily.com mutatta be a héten a stockholmi óvodát.

A Pen Magazin felkérésére a Nendo stúdió készítette el a kutyusok álmát, amit a designboom.com-on láttam.

Egy nemzetközi versenyre készült Antonio Segura Donat és testvére Carlos illusztrációja, a Nyári esték című rövid történethez. A Brüsszelben zajló versenyről a thisiscolossal.com számolt be a héten.

 

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Mit szólsz hozzá?