MENÜ

A HELLO ház

A HELLO ház

Holdlámpa

Holdlámpa

2015-01-15 Views: 2862 L, M, VIZUÁLIS KULTÚRA

A kis herceg új ruhája

Képzeljétek, A kis herceg című könyv második helyen áll a legtöbbet eladott könyvek sikerlistáján. A világon eddig több, mint 140 millió darab kelt el Antoine de Saint-Exupéry egyik legfontosabb művéből. (A sikerlistán 150 millió eladott példányszámmal az első J. R. R. Tolkien regénye, A Gyűrűk Ura. J. K. Rowling sikerkönyve, a Harry Potter és a bölcsek köve 107 millió eladott példányszámmal pedig harmadik helyen áll, A kis herceg mögött.)

1943-as születése óta a kis herceghez szinte hozzánőtt zöld nadrágja és hosszú, vagy rövid ujjú zöld felsője. Mindig viseli piros övét, piros csokornyakkendőjét, vagy sárga sálját. Szinte el sem tudjuk képzelni őt másként.

Ezeken a szép rajzokon azonban új ruhát kapott a kis herceg. Nem sikerült kiderítenem, hol jelent (vagy jelenik majd meg) az új rajzokkal illusztrált könyv.  Az olasz grafikus jelenleg Japánban dolgozik, úgyhogy lehet, hogy a japán gyerekek örülhetnek A kis herceg legújabb kiadásának, és új ruháinak.

Philip Giordano olasz illusztrátornak A kis herceg című könyv új kiadásához készített illusztrációit a  weandthecolor.com mutatta be.

Tetszett? Mutasd meg másoknak is!
Share on FacebookGoogle+Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

Címkék: ,

Mit szólsz hozzá?